Periodontoloji Diş Eti Hastalıkları Tedavisi

Sağlıklı gülüşler için doğru yerdesiniz.
Çünkü gülümsemeniz bizim tutkumuzdur.

Periodontoloji Nedir?

Diş eti hastalığı, plak ve tartar (sertleşmiş plak) birikiminin neden olduğu diş eti dokusunun ve çene kemiğinin iltihaplanması ve çürümesidir. Diş çürüğüne benzer şekilde diş eti hastalığına da yetersiz ağız hijyeni neden olur. Ağızdaki aynı tür mikroplar ve yemek artıkları diş yüzeyi ile diş eti çizgisinin birleştiği “ceplere” yerleşir. Plak daha sonra bu bölgelerde birikir ve genellikle diş eti çizgisinin altında ilerler.
Diş eti hastalığı diş eti iltihabı olarak başlar. Diş eti hastalığının bu en hafif şeklinin ilerlemesi hızla durdurulabilir ve iyileştirilmiş ağız hijyeni ile kolayca tersine çevrilebilir.

Diş eti iltihabı tedavi edilmezse periodontitis hastalığa ilerler. Diş etlerinde ve dişleri destekleyen çene kemiğinde önemli hasarın meydana gelebileceği bu orta ila şiddetli diş eti hastalığı şeklidir. En kötü periodontal hastalık durumunda dişler sallanmaya başlar ve diş kayıpları meydana gelebilir. Periodontal hastalığı olan hastalar, bir diş hekimi tarafından yapılan müdahale ve tedaviyi gerektirir.Kullanacağı herhangi bir ilaç tek başına hastalığın geçmesini sağlamaz.

Sağlıklı bir gülümseme için

Bizimle iletişime geçin

Dişeti Hastalıkları Hangileridir?

Diş eti hastalığı olarak da adlandırılan periodonti, yumuşak dokuya zarar veren ve tedavi olmaksızın dişlerinizi destekleyen kemiği tahrip edebilen ciddi bir diş eti enfeksiyonudur. Periodontitis dişlerin gevşemesine veya diş kaybına neden olabilir.

Periodontitis yaygın bir hastalıktır, ancak büyük ölçüde önlenebilir. Genellikle kötü ağız hijyeninin sonucu ortaya çıkar. Günde en az iki kez fırçalamak, her gün diş ipi kullanmak ve düzenli diş kontrolleri yaptırmak, periodontitis için başarılı tedavi şansınızı büyük ölçüde artırabilir.

Diş eti hastalıkları şu şekildedir;

Gingivitis

Kronik periodontitis

Agresif periodontitis

Sistemik hastalıklarla birlikte görülen periodontitisle

Nekroz oluşturan periodontal hastalıklar

Diş eti apsesi ve periodontal abseler

Neden Biz?

Uzman Ekip

Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

Özel Tasarım

Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanması ile idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

Erişilebilirlik

Haftanın 7 günü 24 saat uzman diş hekimlerimizle gülüşünüzün destekçisiyiz.

Güven

Maximum hijyen ve sterilizasyon ile kendinizi rahat ve güvende hissedebileceğiniz bir klinik ortamı oluşturduk. Hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız kliniğimizde memnuniyetiniz birinci önceliğimizdir.

Sağlıklı bir gülümseme için

Bizimle iletişime geçin

Periodontoloji Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Periodontoloji tedavisi hastalığın şiddet derecesine göre 3 hafta ile 6 ay arasında değişebilir. Tedaviden sonra düzenli olarak 3-6 ay arayla kontroller gereklidir.

Diş Eti Tedavileri Hangileridir?

Flep ameliyatı/cep küçültme ameliyatı: Bu işlem sırasında diş etleri geriye doğru çekilir ve tartar çıkarılır. Bazı durumlarda, hasarlı kemiğin düzensiz yüzeyleri düzeltilir. Bu, hastalığa neden olan bakterilerin saklanabileceği alanları sınırlar. Daha sonra diş etleri, doku dişin etrafına sıkıca oturacak şekilde yerleştirilir. Diş eti ve diş arasındaki boşluğu azaltmak, zararlı bakterilerin büyüyebileceği alanları da sınırlar. Ayrıca periodontal hastalıktan kaynaklanabilecek ciddi sağlık sorunlarının oluşma şansını da azalır.

Kemik greftleri: Kemik greftleri kendi kemiğinizin, sentetik kemiğinizin veya bağışlanmış kemiğinizin parçalarını kullanır. Greftler, periodontal hastalık tarafından tahrip edilen bölgelerde kemiğin yerini alır ve kemiğin yeniden büyümesine yardımcı olur. Bu, dişlerin kemiğe güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlar. Doku mühendisliği adı verilen başka bir prosedür, kendi vücudunuzu hızlı bir şekilde yeni kemik ve doku oluşturmaya yönlendirir.

Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu: Dişlerinizi destekleyen kemik tahrip olduğunda gerçekleştirilen bu prosedür, kemik ve diş eti dokusunun büyümesini engeller. Flep ameliyatı ile birlikte yapılan, kemik ve diş eti dokusu arasına küçük bir ağ benzeri kumaş parçası yerleştirilir. Bu, diş eti dokusunun kemiğin olması gereken alana büyümesini önleyerek kemiğin ve bağ dokusunun dişleri daha iyi desteklemek için yeniden büyümesini sağlar.

Kemik cerrahisi: Kemik cerrahisi, orta ve ileri düzeyde kemik kaybı nedeniyle kemikteki sığ kraterleri düzeltir. Flep ameliyatı sonrasında kraterleri azaltmak için diş çevresindeki kemik yeniden şekillendirilir. Bu, bakterilerin toplanmasını ve büyümesini zorlaştırır.

Yumuşak doku greftleri: Bu prosedür, ince diş etlerini güçlendirir veya diş etlerinin çekildiği yerleri doldurur. Çoğunlukla ağız çatısından alınan aşılı doku daha sonra yerine dikilir.

Başarılar

21 Yıl

Tecrübe

4000 +

Gülümseyen Müşteri

1000 +

Başarılı Operasyon

Sağlıklı bir gülümseme için

Bizimle iletişime geçin

Sıkça Sorulan Sorular

Periodontal hastalıklar nasıl önlenebilir?

Ağzı maksimum düzeyde, düzenli ağız bakımı ile sağlıklı tutarak periodontal hastalıklar önlenebilir. Ayrıca sigara içmek nekroza sebep olur ve bu da periodontal rahatsızlıklara sebep olur.

Diş eti kanaması neden olur?

Ana nedeni diş eti çizgisinde biriken plaktır. Plak, tartar içinde sertleşince kanamaya ve periodontitis olarak bilinen daha gelişmiş bir diş eti ve çene kemiği hastalığına yol açar.

Kronik diş eti hastalığı nedir?

Ciddi bir diş eti enfeksiyonudur. Dişlerin çevresindeki yumuşak dokuya zarar verir. Eğer tedavi edilmezse ciddi kemik erimesi problemine yol açar.

Diş taşı temizliği yaptırdıktan sonra yeniden diş taşı oluşur mu?

Bu kişisel ağız bakımına bağlı bir faktördür. Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanılmağı süreçte diş taşı oluşur.

Periodontal estetik ne demektir?

Diğer adıyla diş eti estetiğidir. Diş etlerini eşit seviyeye getirmek, çok fazla diş eti görünen insanlarda bu fazladan diş etini kaldırmak amacıyla yapılan tedavidir.

Diş eti çekilmesi neden olur?

Dişlerin ve diş eti bakımının ihmal edilmesi, genetik faktörler, o dönemde oluşan kemik hastalıkları en büyük nedenlerdir.

Diş eti rahatsızlıkları genel sağlığı bozar mı?

Evet. Özellikle son dönemde yapılan araştırmalar; ağzındaki bakteri ve iltihabın, kalp krizi ve bunama gibi diğer sorunlarla da bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca birçok hastalığın da (inme ve diyabet vb.) komplikasyon riskini arttırabilir. 

Agresif diş eti hastalığı nedir?

Periodontitis hastalığının agresif ve yıkıcı şekilde ilerlediği hastalıktır. Bu hastalık için yapılan tedaviye vücut cevap vermeyebilir ve antibiyotik tedavi ile desteklenmesi gerekebilir.