Diş Sıkma Tedavisi (Bruksizm) – (Master Botox)

Diş Sıkma (Bruksizm) Nedir?

Diş Sıkmanın Zararları Nelerdir?
Diş gıcırdatma, temporomandibular eklem (TME) olarak bilinen alt çeneyi kafatasına bağlayan eklemle ilgili sorun riskini artırabilir. TME sorunları çiğneme güçlüğüne, kronik çene ağrısına, patlama veya tıkırtı seslerine, çenenin kilitlenmesine ve diğer komplikasyonlara neden olabilir.
Uyku bruksizmi olan herkes ciddi sorunlar yaşamaz. Semptomların kapsamı ve uzun vadeli sonuçları , öğütmenin şiddetine bağlıdır. Bir kişinin dişlerinin dizilimi, diyeti ve gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) gibi dişleri etkileyebilecek başka rahatsızlıkları olup olmadığı da önemlidir.

Sağlıklı bir gülümseme için
Bizimle iletişime geçin
Diş Sıkma(Bruksizm) Nedenleri

Stres en önemli faktörlerden biridir.Bu risk faktöründen olumsuz durumlarla karşılaştığınızda dişleri sıkmak yaygın olan bir tepkidir, bu süreç devam ederse uyku bruksizmi dönemlerine kadar ilerleyebilir.

Diş gıcırdatmanın başka bir nedeni de yüksek kaygı düzeyleridir.

Araştırmacılar, uyku bruksizminin genetik bir bileşeni olduğunu ve ailelerden geçebileceğini belirlediler. Uyku bruksizmi olan kişilerin yarısında bu durumu yaşayan yakın bir aile üyesi olma olasılığı fazladır.

Diş gıcırdatma bölümleri, değişen uyku düzenleri veya uykudan kaynaklanan mikro uyarılmalarla bağlantılı görünmektedir. Çoğu diş gıcırdatma, beyin ve kardiyovasküler aktivitedeki artışlardan önce gelir.

Bruksizm nedenlerinden bir diğeri de nefes almadaki gecikmelerden dolayı geçici uyku kesintilerine neden olan obstrüktif uyku apnesidir (OSA).

Diğer faktörler sigara, alkol tüketimi , kafein alımı , depresyon ve horlamadır.


Neden Biz?

Uzman Ekip
Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

Özel Tasarım
Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanması ile idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

Erişilebilirlik
Haftanın 7 günü 24 saat uzman diş hekimlerimizle gülüşünüzün destekçisiyiz.

Güven
Maximum hijyen ve sterilizasyon ile kendinizi rahat ve güvende hissedebileceğiniz bir klinik ortamı oluşturduk. Hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız kliniğimizde memnuniyetiniz birinci önceliğimizdir.

Sağlıklı bir gülümseme için
Bizimle iletişime geçin
Diş Sıkma Tedavi Yöntemleri
Dişlerini gıcırdatan bazı kişilerde herhangi bir semptom görülmez ve tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Uyku bruksizmi için en iyi tedavi kişiye göre değişir, bir terapinin yararlarını ve dezavantajlarını hastanın özel durumuna göre açıklayabilecek bir doktor veya diş hekimi tarafından denetlenmelidir.
Stres azaltma
Stresli durumlara maruz kalmayı azaltmak doğru olan yöntemdir, ancak stresi tamamen ortadan kaldırmak imkansızdır. Sonuç olarak, birçok yaklaşım, etkisini azaltmak için strese verilen olumsuz tepkilerle mücadele etmeye odaklanır.
Olumsuz düşünceleri yeniden çerçeveleme teknikleri, uykusuzluk için bilişsel davranışçı terapinin (CBT-I) bir parçasıdır. Uyku kalitesini iyileştirmek ve gevşeme tekniklerini kullanmak, daha kolay uykuya dalmak için ek faydalar sağlayabilir.
İlaçlar ve Botox
Botox enjeksiyonları, kas hareketini sınırlamanın bir yoludur ve daha şiddetli uyku bruksizmi vakalarında etkinlik gösterir.

Ağızlıklar
Diş splintleri dişleri kaplayabilir, böylece taşlamanın zararlı etkisine karşı bir bariyer olur. Splintler genellikle bir diş hekimi tarafından hastanın ağzı için özel olarak tasarlanır. Dişlerin sadece bir bölümünü kaplayabilir veya tüm üst veya alt dişler gibi daha geniş bir alanı kaplayabilirler.
Semptom Rölyef
Tedavinin bir diğer bileşeni, uyku bruksizmi ile daha iyi başa çıkmak için semptomları hafifletmektir. Sakız ve sert yiyeceklerden kaçınmak, çenenin ağrılı hareketlerini azaltabilir. Çeneye uygulanan sıcak kompres veya buz torbası ağrıyı geçici olarak dindirebilir.
Yüz egzersizleri, bazı kişilerin çene veya boyundaki ağrıyı azaltmasına yardımcı olur. Yüz gevşemesi ve baş ve boyun bölgesine masaj yapılması kas gerginliğini daha da azaltabilir.
Başarılar

21 Yıl
Tecrübe

4000 +
Gülümseyen Müşteri

1000 +
Başarılı Operasyon
