Diş Çekimi
Diş çekimi ile ağrılarınızdan kurtulun.
Diş çekimi ile ilgili tüm soruları hekimlerimize sorabilirsiniz.

Diş Çekimi Nedir?
Diş çekimi, bir dişin yuvasından kalıcı olarak çıkarılmasıdır ve forseps kullanılarak manuel olarak veya cerrahi olarak yapılabilir. Kanal tedavisi gibi diğer tedavilerle diş kurtarılamadığında ve enfeksiyonun ağzınızın diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için çekim önerilir. Fazla dişi çekmek için de yapılabilir. Diş hekiminiz, alttaki siniri etkileyen şiddetli diş çürüğü, antibiyotiklere veya kanal tedavisine yanıt vermeyen enfekte diş, yanlış konumlandırılmış veya aşırı kalabalık dişler, onarılamaz hasara neden olan diş travması, sorunlu yirmi yaş dişleri varsa diş çekmenizi önerebilir.

Diş Çekimi Yapılması Gereken Durumlar
Aşırı diş çürümesi, diş enfeksiyonu ve çapraşıklık, diş çekimi gerektirebilir.
Tel takanların diğer dişleri yerlerine yerleşirken yer açmak için bir veya iki dişin çekilmesi gerekebilir.
Kemoterapi gören veya organ nakli olmak üzere olan kişilerin ağızlarını sağlıklı tutmak için tehlikede olan dişlerinin çekilmesi gerekebilir.
Diş çekimi bir diş hekimi veya ağız cerrahı tarafından gerçekleştirilir ve lokal, genel, intravenöz anestezi veya bunların bir kombinasyonu ile nispeten hızlı bir ayakta tedavi prosedürüdür. Görünen dişlerin çıkarılması basit bir çekimdir. Kırılmış, yüzeyin altında veya etkilenmiş dişler daha kapsamlı bir prosedür gerektirir.

Sağlıklı bir gülümseme için
Bizimle iletişime geçin
Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
Basit çıkarma
Ağızda görünen bir diş çekilir. Önce asansör denilen bir aletle diş gevşetilir. Diş hekimi daha sonra dişi çıkarmak için forseps kullanır.
Cerrahi çıkarma
Diş gömülü ise veya diş eti çizgisinden kırıldıysa cerrahi işlem gereklidir. Bunda diş cerrahı, gömülü yirmilik dişi veya kırılmış dişi çıkarmak için diş etinde küçük bir kesi yapar. İster basit ister cerrahi bir çekim olsun, diş çekim prensipleri temelde aynıdır. Bunlar:
Adım 1: Dişin Uyuşturulması
Diş çekimi, onu çevreleyen diş, diş eti ve kemik dokusu için bir doz anestezik ile başlar.
İğnenin acısını ne kadar hissettiğiniz, esasen anestezi iğnesinin verildiği doku tipine bağlıdır.
Adım 2: Dişin Çıkarılması
Diş çekilirken diş yuvasından (çene kemiğinde) çekilir. Diş normalde yuvaya sıkıca sarılır ve bir bağ ile yerinde tutulur. Dişi çıkarmak için, doktor dişi bağdan ayırmadan önce yuvayı büyütür, ardından yuvadan çıkarır. Dişin kökünü saran kemik nispeten süngerimsidir. Dişin yuva duvarlarına karşı ileri geri sallanması bu nedenle kemiğin sıkışmasına neden olur. Sonunda yeterli boşluk olur ve diş bağdan ayrılır.


Neden Biz?

Uzman Ekip
Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

Özel Tasarım
Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanması ile idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

Erişilebilirlik
Haftanın 7 günü 24 saat uzman diş hekimlerimizle gülüşünüzün destekçisiyiz.

Güven
Maximum hijyen ve sterilizasyon ile kendinizi rahat ve güvende hissedebileceğiniz bir klinik ortamı oluşturduk. Hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız kliniğimizde memnuniyetiniz birinci önceliğimizdir.
Başarılar

21 Yıl
Tecrübe

4000 +
Gülümseyen Müşteri

1000 +
Başarılı Operasyon
